5 Ağustos 2014 Salı

COCO STAR

                           


 
Bu benim yeni bloğumda ilk tarifim. Bloğumda güzel ve farklı tariflere yer vereceğim. Buda onlardan biri. Tam anlamıyla coco star tadında bir lezzet. Eğer hindistan cevizi ve çikolata uyumunu seviyorsanız bu tadı kaçırmayın ve deneyin derim. Yapması oldukça kolay ve zaman almayan bu çikolata toplarını şık sunumlar ile davetler için de kullanabilirsiniz. Şimdi bu lezzet toplarının tarifine gelelim.

Malzemeler:
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
2 su bardağı hindistan cevizi


Üzeri için:
250 gr sütlü sade çikolata
2 tatlı kaşığı sıvı yağ




 Hazırlanışı:
Sütü ve krem şantiyi katılaşıncaya kadar çırpın. Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini dökün ve spatula ile karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Bu işlem bittikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin.Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın. Hindistan cevizi toplarını içine batırıp çikolataya bulayın. Çikolata toplarını demir telin üstüne alın ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder