10 Ağustos 2014 Pazar

MİLFÖY PASTASI


Bugün tatlılardan ne yapsam diye düşünüp karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz. Tadıyla, sunumuyla lezzet harikası sizleri bekliyor. Milföyle o kadar çeşit tatlar çıkıyor ki hepsi birbirinden harika. Milföy severler bu tadı kaçırmayın. Tek yapmanız gereken hemen mutfağa gidip iş başına koyulmak ve bu enfes tadı denemek.

Malzemeler:
 6 adet milföy
 2 su bardağı süt
 1 çay bardağı şeker
 2 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 1 paket vanilya
 1 adet muz
 100 gr labne peyniri (isteğe bağlı )
 Mevsim meyveleri

 




Hazırlanışı:
Milföyleri ikişerli olarak uzunlamasına açın ve inceltin. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Kreması için: Bütün malzemeleri tencereye alın ve çırpma teliyle kaynayana dek karıştırın. Kaynayan kremayı ocaktan alın ve muzları küçük bir şekilde kremanın içine doğrayın. Soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Fırından çıkan milföylerin bir tanesini tabağa alın kremadan dökün daha sonra diğer milföyü onun üstüne alın aynı işlemi uygulayın. Son milföyü de üstüne koyun ve pudra şekeri serpin.  İstediğiniz meyve ile üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder