27 Ağustos 2014 Çarşamba

ŞUBA SALATASI (SHUBA SALATA)



Rus mutfağının en gözde salatalarından biridir. Orjinal ismi Shuba olan bu salata sofralarınıza şıklık katmakla kalmayacak lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Biraz uğraştırıcı olsa da bence denemelisiniz. Sonuçtan memnun kaldığınızda bütün yorgunluğunuzu unutacaksınız. Görüntüsüyle, tadıyla oldukça farklı olan Şuba salatasını önemli davetlerinizde yapabilirsiniz. Tarifi oldukça merak ediliyordu. Şimdi yapmanız gereken hemen mutfağa gidip bu lezzetli salatayı denemek. Sonuç ise mükemmel olacak.


Malzemeler:
6 orta boy patates
3 tane havuç
4 tane kırmızı pancar
Mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
Ceviz
Turşu





Yapılışı:
Patates, havuç, pancar haşlanır. Patatesi çok haşlamayın. Haşlandıktan sonra patates, havuç, pancar rendelenir. Maydanoz, dereotu doğranır. Patatese tuz ve karabiber döküp karıştırılır. (Mayonez ve turşu tuzlu olduğundan sadece patatese tuz kullandım) İsterseniz her kata tuz ve karabiber kullanabilirsiniz.  Kelepçeli kalıba patatesin yarısı alınıp yayarak düzeltilir. Mayonezden biraz sürülür ve bu işlemden sonra havucun yarısı alınır, patatesin üstüne güzelce yayılır ve tekrar mayonezden sürülür. Yeşillikler havucun üzerine alınır ve yayılır. Pancarın bir bölümü yeşilliklerin üzerinde alınır ve üstüne mayonez sürülür ve tekrar yeşillik dökülür ardından kornişon turşu ufak ufak doğranarak yeşilliklerin üstüne alınır. Tekrar patatesten başlayarak aynı işlem uygulanır. En son katı kalan pancarla kapatılır. Üzerini ise istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Kelepçeli kalıbı streçle kapatıp buzdolabında 5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ÇOOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  2. balıkla yapıyorlar normalde, en altında oluyor, turkçede ringa balıgı galiba, rusçada seledka

    YanıtlaSil