23 Eylül 2014 Salı

ÇİKOLATALI PAVLOVA



Pavlova, görüntüsüyle ve tadıyla kendisine hayran bıraktıran bir tatlı. İsmini zamanının en önemli balerinlerinden biri olan Anna Pavlova' dan almaktadır. Anna Pavlova'nın balerin eteğine benzediği için bu isim verildiği söyleniyor. Bir balerin gibi kırılgan, hafif bir tatlı...
 
Malzemeler:
3 yumurta akı
1,5 su bardağı pudra şekeri
2-3 damla elma sirkesi
40 gr sütlü ya da bitter çikolata
1-2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
1 paket krem şanti
Meyve

Yapılışı:
Yumurtaları soğukken sarısını ve akını ayırın. Oda ısısına geldiğinde yumurta aklarını mikserle yüksek devirde beyazlaşıncaya kadar çırpın (kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek). Pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Mısır nişastasını ve rendelenmiş çikolatayı da katın ve karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı dökün ve tahta kaşık yardımıyla ortasını çukurlaştırın. 90° ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından hemen çıkarmayın biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra fırından çıkarın ve soğuyunca yağlı kağıttan ayırın( burada biraz dikkatli olmalısınız çok kolay ayrılmıyor). Dikkatli ayırmazsanız kırılır o yüzden acele etmeyin. Servis tabağına alın ve krem şantiyi hazır hale getirip biraz dolapta soğumasını bekleyin. Soğuyan krem şantiyi pavlovanın üzerine dökün. İstediğiniz meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder