19 Ocak 2015 Pazartesi

RENKLİ DONUT


Renkli donutlar yapmaya ne dersiniz? Donutları genelde kahvaltıda tüketiyorlar. Benimde tavsiyem kahvaltıda reçel ile birlikte tüketmeniz. Donutları süslemek o kadar güzel ki sırf bu görüntüsü için yapıyorum diyebilirim. Renkli renkli çok güzel duruyorlar. Süslemek biraz zamanınızı alabilir. Donut sevenlerdenseniz ya da benim gibi süslemesini seviyorsanız hemen donutları yapmaya başlayabilirsiniz.

Malzemeler :
3-4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
Çikolata
Karamel sos

 

Yapılışı:
Unu ve tereyağını bir kaba alın  yoğurun daha sonra yumurtayı ekleyip tekrar yoğurun. Sütü ılık hale getirin ve mayayı, şekeri ekleyip eritin.  Hamurun içine ılık hale getirdiğiniz karışımı dökün ve iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru tezgahta açın ve çember ile kesin ortasını da daha küçük bir kapak ile kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine donutları yerleştirin. 180 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritin. Pişen donutların üstünü çikolata ve karamele batırıp süsleyin. İster kahvaltıda isterseniz çay saatlerinizde tüketin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder