18 Şubat 2015 Çarşamba

MEYVELİ PASTA



 
Meyveli pastayı kim sevmez ki? Pasta yapmak biraz uğraştırıcı olsa da süsleme kısmı oldukça zevkli. Pandispanyası gerçekten çok lezzetli. Dikkatli bir şekilde pandispanyasını hazırlarsanız harika sonuçlar alabilirsiniz. Şimdi gelelim meyveli pastamızın tarifine.


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
6 Türk kahve fincanı un (kıvama göre değişebilir)
2 yemek kaşığı sıvıyağı
4 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Mevsim meyveleri
Krema




 

Süslemek için:
Kedidili Bisküvi
Çilek



Yapılışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yoğurt, sıvıyağı ve suyu ekleyin çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin ve karışıma katın karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin (fırına göre değişiklik gösterebilir). Pandispanya piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan pandispanyayı ikiye ayırın, arasına kremayı sürün ve meyveleri yerleştirin. Üzerine de kremanın kalan kısmını sürün. Kedidili bisküvileri pastanın etrafına dizin ve üzerini çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder