19 Mayıs 2015 Salı

CAKE POPS

İkramlık olarak her zaman misafirlerinize çıkarabileceğiniz kek topları. Bayramlarda, doğum günlerinde misafirlerinize kendi yaptığınız çikolatalardan  sunmak isterseniz bu tarifi deneyin derim. Farklı şekillerde de süsleyebileceğiniz ve kahvenin yanında harika giden bir tat. Kalan kekleri değerlendirebileceğiniz bir tarif. Aslında bu sefer farklı bir şekilde denedim. Çok güzel oldu ama biraz uğraştırıcı olduğu için sizinle bu tarifi paylaşıyorum hem daha pratik. Kalan kekiniz varsa onu da değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler
1 Yumurta
1 kahve fincanı şeker
3 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı sıvıyağ
200 ml krema
160 gr bitter çikolata

Üzeri için:
160 gr sade veya bitter çikolata





Yapılışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Süt, sıvıyağ ekleyin mikserle çırpmaya devam edin. Bir tabağa un, vanilya, kabartma tozu, kakaoyu eleyin ve  karışma katın. Karışımı tahta kaşıkla karıştırın. Fırını 170 dereceye ayarla 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Keki rondodan geçirin. Kremayı tencereye dökün ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın. Çikolataları kırarak kremanın içine atın karıştırın. Rondodan geçirdiğimiz kek kırıntısını çikolata karışımının içine dökün ve karıştırın. Buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin (ele yapışmayacak kıvamda olmalı). Soğuduktan sonra yuvarlaklar yapın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Bu sırada üzeri için benmari usulü çikolataları eritin. Kek toplarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın. Bu işlem bittikten sonra buzdolabında çikolataların kıvam almasını bekleyin ve sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder