28 Haziran 2015 Pazar

ANTEP FISTIKLI MUHALLEBİLİ KADAYIF



Tatlılardan "Ne yapmalıyım" diye düşünüyorsanız bu sorunun cevabı antep fıstıklı muhallebili kadayıf. Hafif, lezzetli ve güzel görüntüsüyle sofralarınıza lezzet katacak bir tarif. Ben antep fıstıklı yaptım ama siz sade şekilde yapabilirsiniz.

Malzemeler
250 gr tel kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağına yakın şeker
1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:
Tereyağını eritin üzerine kadayıf (buzlukta beklemiş olsun ) ve şekeri dökün. Rengi koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alın ve cevizleri dökün. Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alın, ocağın altını yakmadan önce tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve antep fıstığını ilave edin (Antep fıstığı yoksa sade şekilde yapabilirsiniz). Kaplara ilk önce biraz kadayıf yerleştirin daha sonra muhallebi dökün ve ardından tekrar kadayıftan dökün. Dolapta dinlendikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder