9 Haziran 2015 Salı

PANİNİ EKMEĞİ



Panini gerçekten harika bir sandviç ekmeği. Kesinlikle denemeniz gereken vazgeçemediğiniz bir lezzet olacak. İtalyanlara ait olan bu lezzetli ekmekler ile harika sandviçler ve tostlar hazırlayabilirsiniz. Tarifte püf noktalara dikkat ettikten sonra harika ekmekler hazırlayacaksınız. Mutfak sırlarının tarifi ve teşekkür ediyorum bu güzel tarif için. Tarifi hemen sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu lezzetli ekmekleri vakit kaybetmeden denemelisiniz.


 Malzemeler:
600 gr un (5 su bardağı )
1,5 tatlı kaşığı tuz (orjinalinde daha fazla ama bana bu ölçü yeterli geldi)
7,5 gr toz şeker (1 tatlı kaşığı )
15 gr yaş maya
50 ml zeytinyağı
350 ml su






Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritin. Tuz, şeker, zeytinyağı ve erittiğiniz mayayı mikser ile düşük hızda karıştırın. Üzerine unu ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Toplanan hamurunuzu hafifçe yağladığınız tezgaha alıp biraz yoğurarak toparlayın. Üzerini örtün 20 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurunuzu hafifçe unladığınız tezgaha alın ve parmaklarınızla biraz bastırarak havasını alın. Merdane ile 3 cm kalınlığında açın ve bıçakla kare kare kesin (Uzunlamasına isterseniz büyükte yapabilirsiniz). Kestiğiniz hamurları hafifçe unladığınız tepsiye alın ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Ekmekleri fırına vermeden önce üzerine un serpin ve önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 12 dakika pişirin(Fırına su dolu bir kap yerleştirin). Orjinali bembeyaz ama ben biraz kızarmış sevdiğim için 15 dakika kadar pişirdim. Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterebilir. Kısa sürede olduğu için kontrollü pişirin. İster sıcak ister soğuk tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder