24 Ağustos 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Islak  kek yaparım da çikolatasız olur mu hiç? Kekinin dokusu ve tadı gerçekten çok güzel oldu. Çikolatanın vermiş olduğu lezzeti anlatmama gerek yok sanırım. Tarifi denediğiniz zaman bana hak vereceksiniz.

Malzemeler:
4 adet yumurta
1  su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı tereyağı

 Sosu için:
1 paket sütlü çikolata
1 bardak krema (krema yoksa 1 bardak sütte olur)






Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt, sıvı yağ, tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma kuru malzemeleri ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Bu sırada sosunu hazırlayın. Sos için: Kremayı ocağa alın, kaynama noktasına geldikten sonra altını kapatın ve çikolatayı kırıp içine atın. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra karışımı kekin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder