2 Ocak 2016 Cumartesi

FISTIK EZMESİ

 
Evde kendi ezmenizi yapabilirsiniz. Yakın zaman da fındık ezmesini de deneyeceğim. Yapımı çok kolay ve el oyalamayan bir tarif. Kahvaltı masalarınız da şimdiden yerini alacak bir lezzet. Çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Doğal ürünlerin olması kadar güzel bir şey var mı? Hazır alınan her şeyde uzun süre dayanması için katkı maddeleri illa ki oluyor. Neler duyuyoruz insanın aklı almıyor. Bu kadar da olur mu dediğimiz şeyleri yiyoruz. Elimizden geldiğince doğal ürünlere yönelmeliyiz.

Malzemeler:
400 gr tuzsuz kavrulmuş fıstık
4 yemek kaşığı bal (şeker de ekleyebilirsiniz)
Bir tutam tuz


 
                         

Yapılışı:
Fıstıkların kabuklarını soyun ve 180C fırında 10 dakika kavurun. Mutfak robotuna alın, fıstıkları istediğiniz büyüklükte çekin. Üzerine tuz ve balı ekleyerek biraz daha çekin. Hangi kıvamda seviyorsanız o kadar uzun ya da kısa şekilde mutfak robotunda çekin. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder