Malzemeler:
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
250 gr sütlü sade çikolata
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Sütü ve krem şantiyi katılaşıncaya kadar çırpın. Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini dökün ve spatula ile karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Bu işlem bittikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin.Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın. Hindistan cevizi toplarını içine batırıp çikolataya bulayın. Çikolata toplarını demir telin üstüne alın ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder