28 Eylül 2014 Pazar
FRAMBUAZLI İRMİK TATLISI
Sütlü tatlı sevenlerden misiniz? Eğer öyleyse bu tatlı tam size göre. Frambuazın verdiği o muhteşem tadı anlatmama gerek bile yok. Yapımı kolay ve fazla vaktinizi almayacak olan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler
1 lt süt
8 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
Muz
Frambuaz
Yapılışı:
Sütü, irmiği, toz şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını koyun ve karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra cam borcama yarısını dökün. Meyveleri tatlının üstüne koyun ve üzerine kalan irmik tatlısını dökün. 1 gece buzdolabında soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder