Malzemeler:
50 gr tereyağ
1 su bardağı şeker (bir parmak eksik )
2 yumurta
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
40 gr toz badem ya da toz fındık
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağı şeker ve yumurta 7-8 dakika çırpın. Tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Cıvık diye 2 su bardağından fazla un koymayın. Hamuru vaktiniz varsa buzdolabında 1 gün bekletin yoksa en az 3 saat beklemeli. Buzdolabında bekletmelisiniz çünkü cıvık bir hamur olduğu için dolapta kıvamını alıyor. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın daha sonra pudra şekerine bulayıp tepsiye yerleştirin. Kurabiyeleri tepsiye aralıklı bir şekilde dizin. Piştiğinde yayıldığı için birbirine yapışmasın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 2 saat kadar dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder