23 Eylül 2014 Salı

FINDIKLI KURABİYE



Harika bir lezzet. Kurabiyeyle pek aram yoktur ama bu gerçekten çok güzel. Tarifi çok istendi ve bende bu lezzeti yapmak isteyenler için yayınlıyorum. Misafirlerinize güvenle yapabileceğiniz bir kurabiye. Kahvenin ve çayın yanında vazgeçilmezler arasına girebilir. Martha Stewart’ cookies serisinden bir tarif.


Malzemeler:
1/2 cup tuzsuz tereyağı (110 gr)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 1/4 su bardağı un
1 su bardağı irice dövülmüş fındık

Dolgusu için:
40 gr sütlü çikolata, reçel, marmelat
 
 



Yapılışı:
Yumurta sarısını ve şekeri mikserle biraz çırpın. Tuzsuz tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin (hamurun dinlenmesi ve elinize yapışmaması için önemli bir nokta). Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasını çukurlaştırın. Çırpılmış yumurta akına daha sonrada fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra içlerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ya da reçeli sürüp servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder