Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayın, su ekleyin ve ocakta pişine kadar haşlayın. Diğer yanda sütü tencereye alın, kaynama noktasına geldiğinde şekeri ekleyin karıştırın. Pirinçleri ve nişastayı ekleyin (kaşıklar dolu olmayacak). Nişastayı biraz su ile açtıktan sonra karışıma katın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın vanilyayı ekleyin. Karışımı ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine paylaştırın. Tepsinizin yarısına kadar soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar bekletin. Fırından çıkardığınız sütlaçları, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder