2 Ocak 2016 Cumartesi

ÇİKOLATALI KEK

Minik kekler yapıp çikolataya batırmaya ne dersiniz? Kalan keklerden de hazırlayabileceğiniz bir tarif. Mutfakta hiçbir şey ziyan olmaz. Farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.


Malzemeler:
50 gr tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
160 gram bitter çikolata
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un
70 gram ceviz

Üzeri için
Çikolata




                                         
 

Yapılışı:
160 gram bitter çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt, sıvı yağ, tereyağı karışımını da ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma kuru malzemeleri ve cevizi ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Keki kare şeklinde kesin ve benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın. Soğuduktan sonra servis edin (Kalan keklerinizden de hazırlayabilirsiniz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder