Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı (sıvıyağda olur)
1 çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurdan minik parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 180C önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcaklığı çıktıktan sonra kavanoza koyun, böylece tazeliğini koruyacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder