24 Ocak 2016 Pazar

NARLI PASTA

Bir pasta daha sizlerle. Pasta yapmak biraz uğraştırıcı olsa da onu süslemek en güzel tarafı. Tariflerimin lezzeti kadar görüntüsüne de çok önem veriyorum. Sonuç ise bana mutluluk veriyor. Mutfakta olmak gerçekten harika bir uğraş. Kendinizi iyi hissettiğiniz işi yapın. Bu pastayı yaptıktan sonra kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.


Malzemeler
5 yumurta
250 yumuşak tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

 Kreması için:
1 paket krema ( buzlukta yarım saat bekletilmiş )
Böğürtlen marmelatı







Yapılışı:
Küp küp doğranmış tereyağını şeker ile birlikte iyice çırpın. Yumurtaları yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. 5 dakika boyunca bu işlemi yapın. Sütü ekleyin 2 dakika çırpın. Kuru malzemeleri eleyin ve karışıma katıp, tahta kaşıkla karıştırın. 18 cm lik kalıba, karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin. Kek fırında pişerken kremasını hazırlayın. Buzdolabında beklettiğiniz kremayı pudra şekeri ekleyerek kıvam alana kadar çırpın (pudra şekerini ekleyin çırpmaya devam edin. Yetmiyorsa biraz daha pudra şekeri ekleyin). Buzdolabında dinlendirin. Fırından çıkan keklerin (1 gün buzdolabı dinlendirmeniz gerekiyor keki) arasına böğürtlen marmelatı ve birazda kremadan sürün. Dışını da krema ile kaplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder